Wat te doen als wij telefonisch moeilijk of niet bereikbaar zijn?


Bij grote drukte kan het soms lastig zijn ons telefonisch te bereiken, waarvoor we uw begrip vragen. Stuur dan een mail met een duidelijke omschrijving van uw vraag of klacht. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

Openingstijden


 
′s Avonds, in het weekend en tijdens vakantie

Eerste Hulp Bij Beugel Ongelukken (EHBO)

Hieronder staan tips voor het geval je ‘s avonds, in het weekend of tijdens vakantie een probleem met je beugel krijgt. Kijk eerst goed wat de oorzaak van het probleem is.
Neem daarna, als je de klacht zelf hebt verholpen, tijdens openingstijden contact op met de praktijk voor het maken van een afspraak om de beugel te repareren. Bel niet met een geheim of afgeschermd nummer!! (anders kunnen we niet terug bellen indien wij niet direct kunnen opnemen).

Alleen bij ernstige pijnklachten die het gevolg zijn van je beugel kun je ‘s avonds of in het weekend het normale praktijknummer bellen, je krijgt dan te horen hoe we bereikbaar zijn of wie de waarnemend tandarts of orthodontist is.

′s Avonds, in het weekend en tijdens vakantie

1Er zit een elastieke ketting los of is gebroken.
Knip alles wat stoort of los is eraf en bel voor een afspraak (tijdens praktijkuren) .
2Er zit bij een vaste beugel een ringetje (bandje) om een kies los.
Als je last hebt van het ringetje kun je het met suikervrije kauwgom of was  bedekken. Stop met het dragen van elastiekjes. Laat het loszittende bandje gewoon zitten. Maak zo spoedig mogelijk (tijdens praktijkuren) een afspraak met de praktijk om het ringetje weer vast te laten zetten.
3Er prikt bij een vaste beugel iets in de wang of tong.
Probeer het draadje terug te duwen, of als dit niet lukt probeer het af te knippen. Mocht dit niet lukken bedek het irriterende deel van de beugel met suikervrije kauwgom of was. Maak een afspraak met de praktijk (tijdens praktijkuren) om het irriterende deel te laten verwijderen.
4Er zit bij een vaste beugel een of meerdere brackets los.
Als je last van het  plaatje hebt, kun je het plaatje bedekken met suikervrije kauwgom of was. Laat het loszittende plaatje gewoon zitten. Maak dan tijdens openingstijden van de praktijk een afspraak om het plaatje weer vast te laten zetten en vermeld hoeveel er los zitten. Neem de losse brackets altijd mee, deze kunnen hergebruikt worden (kosten!)
5Een losse (uitneembare) beugel is helemaal kapot of doet erg pijn.
Laat de  beugel uit en neem contact op (tijdens praktijkuren) met de praktijk voor een afspraak.

Overig

1Heeft u vragen, opmerkingen of klachten?
Zijn er na de behandelplanbespreking, gedurende de behandeling of over de rekening toch nog vragen, opmerkingen of misschien zelfs klachten laat u zich er dan niet van weerhouden om dit aan te spreken. Hopelijk ten overvloede willen wij u er op wijzen dat wij, als KNMT lid, zijn aangesloten bij de KNMT klachten-regeling voor patienten.  Wij hopen natuurlijk dat het niet zover hoeft te komen.